Blokowanie treści w powiadomieniach push


Comment

Uncategorized

Nie jest tajemnicą, że reklamodawcy denerwują niektórych użytkowników Internetu. W rzeczywistości są tak zirytowani, że instalują bloker reklam, aby w ogóle nie wyświetlać żadnych reklam. Świat blokowania reklam jest interesujący. Z jednej strony internauci cieszą się wolną od reklam reklamą, a innym wydawcom brakuje przychodów z niewyświetlonych reklam. Reklamy push i powiadomienia stały się rozwiązaniem dla wydawców.

Reklama w powiadomieniach push

Powiadomienia wypychane są dla wydawców sposobem przekazywania informacji osobom, które odwiedziły ich witrynę, o ile „akceptują” powiadomienia. Powiadomienia push są również bardzo popularne w aplikacjach. Wiele osób ma teraz na swoich telefonach powiadomienia wypychane z aplikacji informacyjnych, które ostrzegają ich, gdy zaczyna się nowa historia. Strony internetowe mogą korzystać z powiadomień push w podobny sposób.

Użytkownik musi subskrybować, aby otrzymywać powiadomienia wypychane na swojej stronie internetowej. Gdy użytkownicy wyrażą zgodę, możesz rozpocząć wysyłanie powiadomień push i reklam.

Reklamy są wyświetlane w ramach samego wypychania, a nie w witrynie, w której użytkownik zablokował reklamy. Jest to łatwy sposób na obejście programów blokujących reklamy. Te wypychania mogą być dostarczane nawet po opuszczeniu witryny przez użytkownika, o ile używają przeglądarki Chrome, Safari lub Firefox. To jedyne przeglądarki, które obecnie obsługują powiadomienia push.

Co z blokowaniem treści?

Blokowanie treści to sposób zmuszenia użytkowników do wyłączenia ich programów blokujących reklamy w Twojej witrynie lub za pomocą powiadomień push. Wydawca może blokować treści dla użytkowników korzystających z programu blokującego reklamy, co skutecznie uniemożliwia im korzystanie z witryny.

Wydawcy mogą również blokować treści w nadziei na zwiększenie liczby „akceptacji” w powiadomieniach wypychanych. Odwiedzający stronę internetową napotkają reklamę lub blok, zanim dotrą do treści. Jeśli chcą uzyskać natychmiastowy dostęp do treści, mogą zaakceptować powiadomienia wypychane. Jeśli naprawdę nie chcą otrzymywać powiadomień, mogą poczekać, aż upłynie czas, a następnie będą mogli przeglądać treść.

Podobnie wydawcy mogą skonfigurować stronę lub blok, który będzie wyświetlany dla użytkowników, którzy nie zasubskrybowali powiadomień push. Może się to pojawiać w części treści jako kolejny sposób zachęcania odwiedzających do wyrażenia zgody na powiadomienia.

Blokowanie treści prawdopodobnie zyska na popularności wraz ze wzrostem popularności programów blokujących reklamy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *